Uw kelder waterdicht maken

Hieronder ziet u enkele foto's van hoe we te werk gaan bij het waterdicht maken van een kelder.

geen waterdichte kelder kelder waterdicht krijgen waterdichte kelder

Kelder waterdicht maken door bekuiping

Om een kelder waterdicht te krijgen, en zo terug gebruik te kunnen maken van deze nuttige ruimte, past Aquality Protect twee doeltreffende methodes toe.

De eerste methode is de traditionele kelderdichting, namelijk bekuiping. Bij deze sluitende oplossing wordt er gekozen worden voor het aanbrengen van meerdere lagen langs de binnenkant op de natte keldermuren.  Het resultaat is een vochtwerende bekuiping die uw kelder waterdicht houdt.

Er wordt steeds vertrokken vanuit een zuivere basis, dit wil zeggen zonder cementering of verf. De behandeling gebeurt in verschillende fases met gebruik van fixeerlagen, snelcement en hydraulische waterdichtingsmortels.

Speciale aandacht wordt hierbij geschonken aan de optimale dichting van de kimnaad. Dit is de plaats waar vloer en muren samenkomen. Dit wordt vaak aanzien als het zwakste punt. Er wordt de versterkte hiel aangebracht om dit aansluitingspunt te verstevigen. Als de vloer zelf niet waterdicht is, is het noodzakelijk om eerst een nieuwe, waterwerende, gewapende vloerplaat te gieten.

In functie van de aard en de ernst van het vochtprobleem kan er voor het waterdicht maken van een kelder ook voor een kelderdrainage geopteerd worden.

Extra opslagruimte!

"We kunnen weer groenten en fruit bewaren in onze kelder. Wij zijn heel tevreden dat het probleem is opgelost en hebben aan kenissen jullie naam doorgegeven die met hetzelfde probleem kampen."

Familie Baert - Moerman, 9290, Berlare, 23/09/2013